Alles snel en met gevoel geregeld

Gerwin Degen
Indicatieadviseur woonvoorzieningen gemeente Arnhem

Alles snel en met gevoel geregeld

Voor de gemeente Arnhem doet Soople woningaanpassingen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gerwin Degen, indicatieadviseur woonvoorzieningen bij de gemeente, vindt werken met Soople heel prettig en professioneel. Niet alleen omdat Soople de aanpassingen snel en netjes uitvoert, ook omdat we veel rekening houden met de emoties van bewoners.

De reden dat wij voor Soople gekozen hebben, is…

“… dat we willen samenwerken met een organisatie die altijd snel beschikbaar is. We werken met kwetsbare bewoners. Daarom is het wel zo fijn als aanpassingen snel geregeld zijn. Dat gaven de bewoners ook aan. Toen er ander halfjaar geleden een woningaanpassing niet goed was uitgevoerd schakelden wij Soople in. Zij losten de aanpassing in een korte tijd naar volle tevredenheid op. Dat was voor ons de aanleiding om met Soople te gaan samenwerken.”

 

Het grote voordeel aan Soople ten opzichte van andere klusdiensten, is…

“… de betrouwbaarheid en transparantie. Omdat Soople van te voren een uitgebreide werkomschrijving maakt weet ik wat ik mag verwachten. Tijdens het proces krijg ik updates in een online omgeving, inclusief foto’s. Zo weten we precies wat er gebeurt. En na afloop maken de vakmannen foto’s van het eindresultaat. Heel fijn om zo op de hoogte te worden gehouden.”Dankzij Soople kunnen wij onze bewoners beter van dienst zijn, omdat…

“…Soople oog heeft voor de emoties van bewoners. Voordat Soople over de vloer komt, zijn er meestal al meerdere bezoekjes van de wijkcoach geweest. De mensen van Soople nemen echt de tijd voor bewoners en bouwen zo vertrouwen op. En als Soople eenmaal is ingeschakeld, zijn de aanpassingen snel voor elkaar. Daar zijn wij blij mee, en de bewoners ook.”


Ik werk graag met Soople samen, omdat…

“…Soople op dezelfde manier werkt als de gemeente Arnhem. Ze zorgen ervoor dat alles van a tot z geregeld is en ze zijn altijd bereid een paar stappen extra te zetten. Ik ben zelf een heel precies iemand en werk het liefst samen met mensen die ook zo in elkaar zitten. Met Soople als partner kan ik het onderhoudsproces echt loslaten. Bovendien denken ze echt met ons mee. Ze kijken altijd naar de beste oplossing.”


Dankzij Soople verloopt mijn eigen werk soepeler, omdat…

“…de klusdienst het hele proces regelt. De aanpassingen verzorgen ze tot in de puntjes en ook de regie en communicatie met de bewoners nemen zij op zich. Vooral bij grotere klussen kostte het mij altijd veel tijd om de regie te voeren. Nu regelt Soople alles, tot de nazorg aan de bewoner aan toe. Zelf houd ik zo  meer tijd over voor nieuwe projecten en ondersteuning van de wijkteams.”


Gemeente Arnhem gaf Soople

Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

'Ik heb nu één adres voor elke klus.'

Met vier verschillende locaties is het wel zo fijn om met één partij te werken voor al je klussen. Van schilderen tot elektra vervangen. Els van Woonzorginstelling Eminent Wonen vertelt over de voordelen van Soople.